Orelské hody

15.10.2022 23:04

Dobrá nálada, klobouky a krásné sukně, rozmarýny a koláčky v sobotu 15. října zdobily Pozořice. Do tradičních orelských a selských krojů se stárci oblékli kvůli Orelským hodům, které začaly již tradičně mší svatou ve tři hodiny v pozořickém kostele. Po mši se 18 krojovaných párů vydalo na průvod městysem. Kvůli nepřízni počasí musel být průvod trochu urychlen, ale i tak se stihly všechny zastávky: u kostela, na Městečku, u DPS, u hasičky a nakonec u Orlovny. Po celou dobu průvodu a poté i na večerní zábavě hrála Sivická kapela. Jakmile skončí průvod, mají stárci jen malou chvíli připravit se na zábavu, která je každoročně zahájena slavnostním nástupem krojovaných.

Díky dobré spolupráci a za velké pomoci všech stárků se nám opět podařily připravit krásné a povedené hody. Proto tímto chceme poděkovat vedení Orla a všem kdo se na akci podíleli.

Stárky a stárci: Marie Hoffmannová & Jakub Ferdinand, Lenka Hoffmannová & Filip Zahradník, Petra Hoffmannová & Jakub Drápal, Kristina Hoffmannová & Jakub Jašek, Hana Filipová & Vojtěch Kobliha, Veronika Filipová & Tomáš Tinka, Magdaléna Filipová & Bohumil Kalvoda, Žaneta Koukalová & Kryštof Drápal, Klára Ondráčková & Jiří Sukovatý, Kateřina Horáková & Jakub Ondrůšek, Barbora Horáková & Petr Tupý, Anna Molíková & David Škrob, Veronika Šmerdová & Vojtěch Drápal, Marie Černá & Martin Sitte, Tereza Leová & Michal Prstek, Viktorie Drápalová & Vojtěch Hoffmann, Lucie Lengálová & Martin Matušina, Petra Šmerdová & Jan Juhaňák.

Zpět