První adventní neděle v Pozořicích

27.11.2016 21:14

Advent je tu!

A s ním i velká akce na orlovně. Od 14 hodin se v tělovičně rozběhly výtvarné dílničky nejen pro děti a venku před orlovnou jarmark.
Na dílničkách si děti vyráběly andělíčky, baňky, vánoční hvězdy, náhrdelníky a věnečky a jako vždy také zdobily perníčky. Před orlovnou byl postavený velký stan, ve kterém prodávali místní výrobci keramiku, dárkové předměty, ale také perníčky, med, marmelády, oplatky, trubičky a další dobroty. Kolem dokola pak byly stánky s dalším zbožím - rybízové víno, uzeniny, medovina, zelenina, adventní a vánoční dekorace, ponožky, šperky a mnoho dalšího.
V 17 hodin se rozsvítil vánoční strom a v 17.30 začalo vystoupení našich dětí. Nejdříve vystoupila přípravka NS Orlík, poté Orelská chasa vod Pozořic a tento folklórní blok uzavřela starší skupinka NS Orlík s pásmem "Na pastvě". Jako hosta jsme si tentokrát pozvali Pošukovskou scholu, která nám zpříjemnila večer několika písněmi. Pak jsme se vrhli na sportovní stránku naší organizace. Na jeviště nastupil aerobik. Nejdříve "Rebelky" - nejmladší holky, potom starší děvčata se songem Hallelujah a nakonec juniorky se sestavou na stepech. Nakonec poděkoval místostarosta Orla Petr Filip našim ochotným cvičitelkám a popřál všem pokojný advent.
Zpět